Mirro glaze cake- лавандулови платки в пухкав бял шоколадов крем
Шоколадът и сиренето се натрошават.Животинската сметана се кипва в касерола. С нея се залива шоколада и сиренето, бърка се докато се разтопят. Сместа се оставя да се охлади. Сладкарската сметана се разбива с миксер и се добавя към охладената смес, разбърква се със шпатола. Готовия крем се прибира в хладилник.
Брашното, бакпулвера и содата се смесват и след това пресяват. Прясното мляко се кипва с лавандулата и ванилията. Яйцата се разбиват със захарта и солта. Маслото се разтапя. Ароматното мляко и маслото се добавят при сухите съставки, разбъркваме. След това добавяме яйчната смес и отново разбъркваме. Разделяме сместа на две и изсипваме във форма застлана с пергаментова хартия 24/37 см. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10-11 минути. Оставяме да се охладят и при нужда подравняваме.
Плодовете за заливката се почистват и се пасират. Минават се през цедка и се смесват със захарта, виното и лимоновия сок. Кипват се в касерола за 4–5 минути. Сместа се оставя да се охлади.
Крема разделяме на ти части, като двете са по-голямата част. Слагаме първия блат с долната част нагоре. Намазваме с плодовата смес и нанасяме едната по-голяма част от сместа. Слагаме и другия блат и повтаряме с заливката и кремът. След това зафилваме и прибираме в хладилника да стегне.
Желатинът се накисва в студена вода 170 мл. вода. 210 мл. вода, захарта и кондензираното мляко се слагат в касерола, кипват се и се дърпа от котлона. Слага се шоколада и се бърка докато не се разтопи. Добавя се разтвореният желатин и се бърка докато се смеси. Сместа се охлажда до стайна температура. След това се пасира и минава през цедка, за да се спукат балончетата. Сместа се боядисва и се облива тортата.
Златната боя се прави от златен прашец, златна боя и водка.
Малко кофти да пренебрегваш другия пекар, който и ти е предоставил 3 от рецептите за компонентите, една от който е лично подобрявана... Плодовата заливка, ако беше качествен желатина трябваше да е плодово желе, в първия пласт крем. Блата се пече 15-20 минути в зависимост от фурната, на 10 вероятно ще е суров. Количеството лавандула не е 12гр, а на вкус, и се внимава, защото 12гр е доста голямо количество от суха подправка, и ще стане нещо неядливо. Нищо не се кипва. Нито млякото, нито сока за желето, нито кондензираното за глазурата. Идеята е да са топли. Млякото за блатовете, за да се стопи маслото в него и не само, но не трябва да е горещо, иначе ще се пресекат яйцата. А и брашното и млякото се добавят към яйцата на 3 пъти, като се редуват. Сега ми е ясно защо не стана желето, ако и сместа за него е кипяла. За хубави цветове, използвайте хубави бои. Ние ползвахме Америцолор синьо и зелено, а за лилавия цвят смесихме синньо и червено