В тази здравословна рецепта за отворен сандвич с яйце, швейцарското сирене и дивият лук се сгъват внимателно в разбитото яйце и се наслагват с домати върху многозърнест тост.
Нужни продукти
1 бр. голямо яйце, разбито
½ чаша нарязано на кубчета нискомаслено сирене
2 супени лъжици нарязан пресен див лук или 2 супени лъжици сушен
1 филия многозърнест хляб
2 филии домат
подготовка
- -
минути
готвене
10
минути
общо
10
минути
Стъпки
Намажете малък незалепващ тиган със спрей за готвене и го загрейте на среден огън.
Добавете яйцето и гответе, без да разбърквате, докато яйцето започне да стегя по краищата, около 30 секунди.
Добавете сиренет и див лук и гответе, сгъвайки сиренето в яйцето, докато стане пухкаво и стегне, още 1 до 2 минути.
Поставете върху препечен хляб и отгоре с домат.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти