В тази здравословна рецепта за отворен сандвич с яйце, швейцарското сирене и дивият лук се сгъват внимателно в разбитото яйце и се наслагват с домати върху многозърнест тост.

Нужни продукти
1 бр. голямо яйце, разбито
½ чаша  нарязано на кубчета нискомаслено сирене
2 супени лъжици нарязан пресен див лук или 2 супени лъжици сушен
1 филия многозърнест хляб
2 филии домат
подготовка - - минути
готвене 10 минути
общо 10 минути
Стъпки

Намажете малък незалепващ тиган със спрей за готвене и го загрейте на среден огън.

Добавете яйцето и гответе, без да разбърквате, докато яйцето започне да стегя по краищата, около 30 секунди.

Добавете сиренет и див лук и гответе, сгъвайки сиренето в яйцето, докато стане пухкаво и стегне, още 1 до 2 минути.

Поставете върху препечен хляб и отгоре с домат.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти