Една много яка рецепта, която видях от Божидар Стоичков във фейсбук! Много ми хареса, и му поисках рецептата... споделям я с вас, ако ви хареса споделете я и вие с вашите приятели :-)

Нужни продукти
лук
кашкавал
За панировката
яйца
брашно
галета
на вкус сол
подготовка 75 минути
готвене 10 минути
общо 85 минути
Стъпки

Не съм сложил количества на продуктите, защото вие сами може да прецените колко такива #вкуснотийки ще искате да хапнете.... или с колко приятели искате да ги споделите :-)

Белят се главите лук, нарязват се на шайби и се правят кръгчета от тях. Нарязваме и кашкавал на тънки лентички.
Овалваш ги в брашно, после яйце (вътре малко сол по вкус), галета и накрая ги мяташ в олиото докато са готови.

1

ВАЖНО: Най-голямото кръгче не се съчетава със следващото по големина, а с по-следващото, като луфта се запълва с резанчетата кашкавал.

След което ги оставяме за около час във фризера, за да стегнат.

2

След като ги извадим от фризера ги овалваме в брашно, после топваме в разбитите яйца (вътре може малко сол на вкус), след това ги овалваме в галета, а накрая ги мятаме в олиото до готовност.

Лесно е! Вкусно е!

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти