Нужни продукти
1 пакет безглутенова паста (спагети)
4 домата (средно големи) или 1 консерва домати
Пресен розмарин
2 скилидки чесън
Зехтин
Сол
подготовка
10
минути
готвене
20
минути
общо
30
минути
Стъпки
Спагетите:
Пускате спагетите във вряща подсолена вода за около 9 мин (най-добре да се следва времето според опаковката).
След като се сварят ги изцеждате и измивате със студена вода.
Сосът:
В тиган слагате хубав зехтин и леко запържвате 1-2 скилидки чесън заедно със розмарина (да се внимава да не се препържи чесънът - може тиганът да се махне от котлона)
След това се слагат доматите и се оставя да се поварят и сгъстят. Ако е от консерва и е много рядък, може да се сложи малко безглутеново брашно за сгъстяване.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти