Нужни продукти
2 чаени лъжички дижонска горчица
2 чаени лъжички настърган чесън
2 чаени лъжички смлян черен пипер
250 гр. пилешко филе или бутчета
4 супени лъжици екстра върджин зехтин
1/2 чаша цедено пълномаслено гръцко кисело мляко
5 супени лъжици настърган пармезан
1 чаена лъжичка сос Уорчестър
1/2 чаена лъжичка паста от аншоа (може и без нея)
1/4 чаена лъжичка лимонов сок
няколко стръка зелена маруля
1/2 чаша готови крутони с подправки за салата Цезар
подготовка 25 минути
готвене 15 минути
общо 40 минути
Стъпки

Разбъркайте една чаена лъжичка горчица, удна чаена лъжичка от настъргания чесън и чаена лъжичка черен пипер в средно голяма купа, докато се смесят добре. Добавете пилешкото месо, нарязано на дребно и разбъркайте, докато поеме от подправките.

Загрейте 1 супена лъжица зехтин в голям тиган с незалепващо покритие на средно висока температура. Добавете пилешкото и гответе до 10 минути, като го обръщате, докато придобие златистокафяв цвят. Прехвърлете го върху дъска за рязане и оставете леко да изстине за 5 минути, преди да го нарежете.

Междувременно разбийте киселото мляко заедно с 3 супени лъжици пармезан, уорчестър, пастата от аншоа, лимоновия сок и останалите 3 супени лъжици зехтин, втората чаена лъжичка горчица, втората чаена лъжичка чесън и още една чаена лъжичка черен пипер в голяма купа до получаване на кремообразна смес. Добавете марулята и разбъркайте, докато се покрие добре с подправките

Разпределете салатата в 2 чинии. Върху всяка от тях добавете крутони и нарязано пилешко месо. Поръсете с останалите 2 супени лъжици пармезан. Салатата е готова за консумация!

Преди приготвянето на салатата, предварително мариновайте пилето покрито във фолио, в хладилника за не повече от 8 часа. Съхранявайте дресинга в хладилник в херметически затворен съд до 4 дни.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти