Здравейте, Ще споделя рецепта за шоколадов тарт с шоколад Нутела, като подробно ще опиша и продуктите, които са използвани. Ще цитирам марки, като не са задължителни да бъдат използвани същите. Можете да приготвите тарта с ваши любими и предпочитани. За декорацията може да използвате плодове или нищо. Пуснете си хубава музика, направете си чай или кафе и с настроение се развихрете в кухнята. Да Ви е сладко! :)

Нужни продукти
за блата
300 гр. бисквити или 1 пакет и ½, използвани са „Еверест“ с какао
125 гр. масло
1 с.л течна ванилия ( може и 1 пак. ванилова захар)
За ганаша
200 гр млечен шоколад Нутела
100 гр черен шоколад – използван е „Bellarom“ 74% какао от Лидл
1 с.л какао „ Belbake” от Лидл
200 мл сладкарска течна сметана
За декорацията
6 бр шоколадови бонбони от серията на фереро роше „Ferrero Rocher“
подготовка 20 минути
готвене 10 минути
общо 30 минути
Стъпки

Натрушаваме бисквитите до ситни трухи, добавяме към тях разтопенето топло масло и ванилията.

Разбъркваме сместа добре и прехвърляме във форма за тарт или чийзкейк.

С помощта на лъжица или ръка разтиламе и притискаме равномерно сместа по дъното и стените на съда (оформяме борд).

Веднага щом сме готови, поставяме блата в хладилник за 30 мин, за да да стегне.

През това време подготвяме ганаша.

В малък съд изливаме сметаната и поставяме върху заграт котлон, като внимаваме да не кипне.

Добавяме натрошения черен шоколад, млечен шоколад и какаото.

Бъркаме непрестнанно, докато шоколада и какаото се разтворят напълно.

След 30 мин изваждаме охладения блат и го заливаме с топлата шоколадова смес.

Декорираме с бонбони и връщаме готовия тарт в хладилник за мин 3 часа.

Аз лично го оставих за едно денонощие.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти