Разберете как да направите традиционната рецепта за сос за пица "Неаполитана", готов за 5 минути само с 3 съставки!
Нарежете консервираните домати наполовина по дължина. Изхвърлете сока и семената от вътрешността им, с помощта на чаена лъжичка.
Прехвърлете доматите в блендер и добавете пюрето, останало в консервата, като отстраните от него всички семена. Блиндирайте за няколко секунди, докато получите гладка доматена каша.
Добавете щипка сода бикарбонат и разбъркайте. Ако сосът все още е твърде кисел, просто добавете още една щипка сода за хляб. След това подправете с обилна щипка фина морска сол и вашият сос е готов.
След като сосът е готов, използвайте го веднага и съхранявайте остатъка от него в херметически затворен буркан в хладилника до 2 дни. Или замразете в подходящи за фризер до 6 седмици.