Нужни продукти
5-6 пресни домата /или 1 буркан белени консервирани домати /
2 глави лук
колбас /луканка ,салам или др./
100 гр. сирене
пармезан /или 200 гр. кашкавал /
сол на вкус
1 пак. спагети
подготовка 30 минути
готвене 10 минути
общо 40 минути
Стъпки

Лукът се нарязва на ситно и се запържва, прибавя се колбас нарязан на кубченца и след като се запържи добре се прибавят и доматите ,които предварително са обелени и пресовани. Всичко се вари до получаване на гъст сос.
Колбасът и доматите /ако са консервирани / могат да бъдат подсолени, затова сол се добавя само, ако има нужда.
Сваряват се спагетите с 1 ч.л. сол. Отцеждат се от водата.
Поднасят се, като към сварените спагети се прибавя вече готовият сос. Накрая се настъргва сирене и кашкавал по вкус.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
16.12.2010 г. 17:11 Полезен 40

Е ся ще пробвам мисля че ще се получи нш хубаво :). Мерси за рецептата.

jstr коментира
Подобни рецепти