Тази рецепта сготвих набързо, но много я обичам, затова я споделям с вас :-)

Нужни продукти
1 пакет Спагети Divella Nero Di Seppia
500 гр. Скариди
100 гр. Мариновани калмари
150 гр. Сирене Пекорино
100 мл. Бяло вино
3 скилидки Чесън
Зехтин
Пресен магданоз
Черен пипер
Сол
подготовка 20 минути
готвене 15 минути
общо 35 минути
Стъпки

В зехтин и малко масло запържвате нарязаните на ситно скилидки чесън до карамелизиране. След това добавяте скаридите и пържите до зачервяване (по минута-минута и половина на страна). Добавяте черен пипер и сол на вкус.

В предварително подсолена вряща вода слагате пакета спагети и следвате указанието на опаковката. При наближаване на
препоръчаното време за готвене започнете да проверявате степента на твърдост на спагетите.

Към вече запържените скариди прибавяте отцедените калмари и октопод разбърквате. Малко след това добавяте и бялото вино. След минута отстранявате от котлона.

Отцеждате спагетите като оставяте малко количество от водата, в случай че ни потрябва за соса след това. Към отцедените спагети добавяте малко зехтин и разбърквате.

1

Към готовата паста прибавяте морски дарове и разбърквате. След това прибавяте настърганото пекорино и нарязан магданоз. Отново разбърквате.

2

Сервирате като може да гарнирате с допълнително пекорино по желание.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти