Тази рецепта сготвих набързо, но много я обичам, затова я споделям с вас :-)
В зехтин и малко масло запържвате нарязаните на ситно скилидки чесън до карамелизиране. След това добавяте скаридите и пържите до зачервяване (по минута-минута и половина на страна). Добавяте черен пипер и сол на вкус.
В предварително подсолена вряща вода слагате пакета спагети и следвате указанието на опаковката. При наближаване на
препоръчаното време за готвене започнете да проверявате степента на твърдост на спагетите.
Към вече запържените скариди прибавяте отцедените калмари и октопод разбърквате. Малко след това добавяте и бялото вино. След минута отстранявате от котлона.
Отцеждате спагетите като оставяте малко количество от водата, в случай че ни потрябва за соса след това. Към отцедените спагети добавяте малко зехтин и разбърквате.
![Стъпка 1](/files/thumbs/7/f/5/7f5f5502753b499e1d83bfd260c5528d32e8ce71/img_3851__250_150.jpg)
Към готовата паста прибавяте морски дарове и разбърквате. След това прибавяте настърганото пекорино и нарязан магданоз. Отново разбърквате.
![Стъпка 2](/files/thumbs/2/b/3/2b32c13e5f8013e170a7fd70322456d13e490e49/img_3861__250_150.jpg)
Сервирате като може да гарнирате с допълнително пекорино по желание.