Пекориното с трюфел е по желание, и самата рецепта ще се получи вкусна и само с зехтина от трюфел и бульон от трюфел (Fattoria Italia, който може да намерите в големи хранителни магазини като Метро)
В тиган със зехтин запържвате лука. След това добавяте и ориза, докато бульонът ви се готви.
Добавяте бяло вино и разбърквате. Прибавяте сол и пипер на вкус и отново разбърквате.
След като сте разбъркали добре прибавяте малка част от готовия бульон и разбърквате . Продължавате да добавяте бульон в малки количества, докато оризът ви се свари.
Капнете няколко капки от зехтина с трюфел. Разбърквате и след това добавяте пастата със сирене и трюфел. Продължавате да бъркате на умерена температура.
Добавяйте от бульона като не спирате да бъркате. Опитвайте и продължавайте да готвите, докато оризът се свари напълно.
Добавете микс от настъргани сирена и отново разбъркайте. Добавете няколко капки от зехтина с трюфел. Разбъркайте. Черен пипер на вкус.
Сервирайте със сирене по желание.