Нужни продукти
1 пакет прясна паста талиателе
1-2 връзки босилек
200-300 гр. пармезан
200-300 мл. зехтин
1 лимон
сол
пипер
подготовка
15
минути
готвене
10
минути
общо
25
минути
Стъпки
Слагаме тенджера с вода да заври с една щипка сол. Докато завира водата приготвяме песто. Накъсваме листата на босилека и слагаме в пасатора него, пармезана, солта, черния пипер и лимона, пасираме.
Като заври водата пускаме талиателето вътре. Ако е прясна паста варите до 5 минути най-много или пробвате дали са готови, за да не ги преварите.
В една купа слагате от пестото, изсипваме пастата, объркваме ги и поднасяме в чинията. След това поръсваме с кедровите ядки, които леко сме запекли на тиган. Приятен апетит!
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти