Нужни продукти
200 гр. бекон
4-5 стръка праз
сол
100-150 гр. топено сирене
1 1/2 ч.ч.
1 накет талятеле
подготовка
30
минути
готвене
15
минути
общо
45
минути
Стъпки
Нарязваме бекона на кубчета. В предварително загрят тиган поставяме бекона и нарязваме праза, смесваме ги и прибавяме 2 щипки сол.
Намаляваме температурата на тигана, и слагаме капака да се задушат.
Намачкваме топеното сирене и прибавяме киселото мляко. След това прибавяме малко сол и черен пипер. Прибавяме яйцата към топеното сирене и млякото.
Слагаме на др. тиган вода (докато заври) и прибавяме 2-3 щипки сол към нея.
Слагаме пакета талятеле и го варим 10-15 мин.. Прехвърляме го при бекона. Накрая поръсваме с копър или магданоз.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти