Сервирайте това общо ястие за следобедна закуска, обяд или вечеря, с топъл или мек хляб, за да загребвате от вкусния сос.

Нужни продукти
2 супени лъжици зехтин
2 глави лук, нарязани на ситно
1 бр. червена или зелена чушка, разполовена, почистена от семките и нарязана
1-2 бр. червени люти чушки, почистени от семките и нарязани (по желание)
400 г. консерва нарязани домати
1-2 ч. л. пудра захар
4 бр. яйца
1 малка връзка магданоз, едро нарязан
6 супени лъжици гъсто, кремообразно кисело мляко
2 бр. скилидки чесън, счукани
подготовка 10 минути
готвене 25 минути
общо 35 минути
Стъпки

Загрейте олиото в тиган с тежка основа. Разбъркайте лука, пипера и лютите чушки. Гответе докато започнат да омекват. Добавете кутията с домати и захарта, като разбъркате добре. Гответе, докато течността се редуцира, подправете.

С дървена лъжица направете 4 джоба в доматената смес и разбийте яйцата в тях. Покрийте тигана и варете яйцата на слаб огън, докато стегнат.

Киселото мляко се разбива с чесъна и се подправя. Поръсете ястието с магданоз и поднесете от тигана с топче кисело мляко с вкус на чесън.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти