Нужни продукти
1 Кисела зелка
1 глава лук
1 глава целина
1 морков
1 ч.ч Ориз
2 Картофа
Сол,черен пипер,магданоз
Стъпки

Листата на зелката се откъсват. Лукът се нарязва на дребно, морковите и целината- на кубчета. Запържват се заедно в малко мазнина. След 5-10 минути се прибавят нарязаните на дребно картофи. Когато омекнат, се слагат оризът, дребно нарязания магданоз, сол и черен пипер. Вземат се по две листа за сарма. В по- голямата се поставя плънката и се покрива с по- малкия. Големия лист се завива на сарма. Готовите сарми се подреждат в тава или гювеч. Заливат се с вода и се пекат до зачервяване.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти