Арабска баница
Нужни продукти
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ч.ч. счукани орехи
1 пакет кори
За сиропа:
4 ч.ч. вода
3 ч.ч. захар
2 ванилии
подготовка
30
минути
готвене
30
минути
общо
60
минути
Стъпки
Корите се разделят на две. В намазнена тавичка се поставя първата половина.
Яйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното със бакпулвера и орехите, смесват добре и се сипват върху корите. Отгоре се слага втората половина кори.
Баницата се пече в умерена фурна. Продуктите за сиропа се сваряват заедно.
Залива се топла баница със студен сироп или студена баница с топъл сироп. Престоява една нощ в хладилник. Сервира се нарязана на ромбоиди.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Тази баклава я правя от 15 години и съм я чела под името турска баклава, Гръцка баница, швейцарска баница,сега и арабска станала.....