Може и без орехи.

Нужни продукти
1 пакет кори за баница
1 средна тиква
1 ч.ч захар
3 с.л. масло
50 г орехи
1 ч.л. канела
подготовка 20 минути
готвене 45 минути
общо 65 минути
Стъпки

Настъргваме тиквата.

Изцеждаме сока и го запазваме.

Загряваме тиган и слагаме маслото, тиквата, зaхарта, орехите и канелата.

Бъркаме до омекване на тиквата.

Разстиламе корите и намазваме със сместа. Завиваме и поставяме в тава, която е предварително намазана с мазнина.

Заливаме тиквеника със сока от изцедената тиква.

Печем на 220° до зачервяване.

Поръсваме с пудра захар по желание.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти