Цветелина Попова с. Ценово
ЗА рецептата

За да прекарате малко време със семейството си е хубаво да участват всички в направата на макарината и ще спечелите две неща: по-бързо ще стане и ще се позабавлявате всички.

Нужни продукти
7 яйца
щипка сол
брашно колкото поеме
350 гр. сирене
олио
Нужно Време
подготовка 150 минути
готвене 30 минути
общо 180 минути
Стъпки

Яйцата, солта и брашното се замесват до по-твърдо тесто. Прави се на 8-10 топчета от които 2 са с по-малък размер.
Първо се разточва малката топка, като се прави с размера на тавата в която ще се пече.
Тавата е подмазана с олио и се слага разточения лист, върху него се поръсва олио.
Започваме да разточваме, големите топчета, като всяко разточено топче, трябва да е с дебелина 2-3 мм., не много тънко и не много дебело.
Всеки лист се нарязва на малки парчета.
В предварително завряла вода в която има щипка сол се слагат по 3-4 от нарязаните парчета, попарват се докато изплуват отгоре изваждат се и се потапят в съд със студена вода, изваждат се и от там и се слагат да се отцедят, на нещо от водата(може и да не се отцеждат).
Нареждат се няколко от отцедените парчета, върху първия разточен лист, отгоре се слага олио и сирене и така се редят, докато свършат всички листи. Най-отгоре се слага последната, по-малка топчица, която отново е разточена, колкото тавата, поръсва се обилно с олио и се пече в умерена фурна. Много е вкусно.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
21.10.2011 г. 20:37 Полезен 17

само веднаj имах 6тастието да опитам тази баница .Аз са6то сам от този краи 6те я направя о6те утре благодаря за рецептата малко хора знаят каква вкусотиика е това

mimi7386
mimi7386 коментира
Подобни рецепти