Нужни продукти
750 гр. брашно
1 яйце
2 с.л. олио
1 с.л. оцет
1/2 ч.л. сол
125 гр. краве масло
за плънката
2 яйца
150 гр. сирене
подготовка 45 минути
готвене 30 минути
общо 75 минути
Стъпки

От пресятото брашно отделете 1/2 чаша за ръсене.
Останалото изсипете в намазана с олио плитка тенджера.
Направете кладенче в брашното и в него сложете олиото, оцета, солта и яйцето.
Налейте 1 чаша хладка вода и замесете, не много твърдо тесто. Месете, докато се образуват шупли, след което го оставете да престои на хладно 30 мин.

Разделете тестото на три части. От всяка част, накъсайте по 10 топчета. Всяко топче разточете на кора с големина на чаена чинийка.
Слепете ги по 10 с полуразтопеното масло и ги сложете в хладилника, докато маслото замръзне.
Разточете първия лист от десет слепени корички според големината на тавата, в която ще печете баницата.
Сложете го в намаслена тава, наръсете с масло, сложете от сиренето, смесено с яйцата, покрийте с втория лист и т.н. Печете в предварително нагрята фурна.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
01.10.2014 г. 21:22 Полезен 1

Като чета начина на приготвяне , нещо не отговаря на снимката , която сте сложили?

temenuga коментира
25.12.2012 г. 23:46 Полезен 2

Мн.впечатляваща рецепта!Благодаря,Лиубомир!Благодаря и за поясненията!Обезателно ще я изпробвам предновогодишно!Цхестита Коледа!Весели празници!!!

Svetla Apostolova коментира
09.10.2011 г. 23:45 Полезен 13

Можете да наредите корите една върху друга с плънка между тях, може да поръсите с плънката и да ги навиете на руло и да направите на вита баница, може да ги направите и на отделни банички.

Любомир Ангелов коментира
Подобни рецепти