Гъбен сос с жълтъци
Нужни продукти
400 гр. гъби
600 гр. бульон от месо
4 жълтъка
4 глави лук
сол
магданоз
подготовка
60
минути
готвене
- -
минути
общо
60
минути
Стъпки
Гъбите се варят 30 минути във вода със сол. Изваждат се и се нарязват, а отварата се прецежда. Към запърженото брашно с лука се прибавят месният бульон и гъбената отвара. Сместа се оставя да поври и се пасира. Опитва се на сол. Прибавят се жълтъците и се разбъркват добре. Прибавят се задушените гъби.
Този сос се поднася с печено месо. Ако трябва да се сервира с птици или риба, приготвя се със сътворения бульон от птица или риба.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти