Ако не можете да разберете дали се е опекъл, продупчете с клечка, ако има по клечката още от сместа, печете още малко.
Нужни продукти
1 с.л. какао
1 ч.ч. захар
5 с.л. олио
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
50 гр. шоколад (байкалче)
подготовка
20
минути
готвене
40
минути
общо
60
минути
Стъпки
Какаото, захарта, киселото мляко и содата се разбъркват в дълбок съд, изсипва се олиото, бърка се накрая се изсипва брашното. бърка се леко. Изсипва се в тавичка намазана с мазнина, ако имате хартия за печене, я сложете. Пече се на умерена фурна. Като се извади от фурната отгоре се настъргва шоколада.
Mнения на кулинари
добави коментар
10.11.2017 г. 17:06
Вместо настърган шоколад, сложих отгоре течен
19.02.2015 г. 14:45
Мисля,че брашното е в повече и,че една чаена чаша е достатъчно.
01.07.2013 г. 14:10
МНОГО Е ВКУСЕН ЛЮБО
18.03.2013 г. 01:18
Може да не загрявате фурната предварително.В тази рецепта няма яйца.
18.11.2012 г. 18:40
Трябва ли фурната да е предварително загрята ?
Подобни рецепти
Можете ли да ми кажете дали това е добра идея и какво стана? Вместо настърган шоколад, използването на течен шоколад отгоре на кекса също е добра идея. Това ще допринесе за различна текстура и вкус, като добави още по-шоколадов елемент на кекса. Най-вероятно, резултатът ще е вкусен и необичаен кекс със слой на течен шоколад отгоре.