Картофена салата II
Нужни продукти
500 гр. картофи
1 кафена чаша горчица
1 кафена чаша балсамов оцет
1 глава червен лук
1 кафена чаша зехтин
1 кафена лъжица къри
1 кафена лъжица кимион
1 кафена лъжица куркума
подготовка
90
минути
готвене
20
минути
общо
110
минути
Стъпки
Предварително обелете, нарежете и сварете картофите във вряща вода за около 10-15 минути. Изцедете водата и добавете нарязания лук. Добавете оцета, зехтина, горчицата, кърито, кимиона и куркумата. Объркайте добре, за да се смесят подправките и да овкусят всяко късче. Оставете да престои около 1 час, за да се смесят ароматите.
Изсипете сместа в алуминиево фолио и запечете на скара за около 20 минути.
Сервирайте ястието топло.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
не ми е идвало на ум да опека на скара картофена салата.. но пък става, защо не