Нужни продукти
5 яйца
4 к.ч. захар
5 с.л. олио
5 с.л. вода
1 1/2 ч.ч. брашно
подготовка 20 минути
готвене 30 минути
общо 50 минути
Стъпки

Белтъците се разбиват с 2 к.ч. захар, а жълтъците с останалите 2 к.ч. захар, водата и олиото.
След като са хубаво разбити ги смесваме и прибавяме брашното, като вече бъркаме на ръка.
Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, до зачервяване.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
08.05.2013 г. 00:29 Полезен 0

Можете да проверите с клечка дали е изпечен, ако не остава нищо по клечката значи е изпечен.

Ирина Ангелова коментира
25.02.2011 г. 11:59 Полезен 2

А колко време трябва да се пече ?

Радослава коментира
29.05.2010 г. 07:21 Полезен 2

Направих кекса точно по рецептата и стана чудесен! За пети път правя кекс и съответно нямам опит, но рецептата е сполучлива! Благодаря!Чувствам се доволна и щастлива!

Лина коментира
Подобни рецепти