Лазаня Болонезе на Spagetti Kitchen
Слагаме в тенджерата зехтин или олио, след като загрее добавяме зеленчуците да се за пържат хубаво. След това добавяме и каймата да се задуши хубаво докато изври водата.
Прибавяме червеното вино, след като изври хубаво добавяме доматите и оставяме да редуцира на слаб огън. Слагаме дафинов лист, мащерка, сол, пипер и почти на края слагаме захарта и босилека.
Редуцирането продължава около 3-4 часа като се наблюдава и бърка да не загори.
Слагаме млякото да се стопли, но да не завира, запържваме маслото с малко зехтин или олио за да не загори и прибавяме брашното при непрекъснато бъркане докато стане златист цвят. Добавяме топлото мляко на един път докато непрекъснато бъркаме. Добавяме индийското орехче солта и черния пипер. Като започне да сгъстява го отстраняваме от котлона.
Намазване тавата с масло малко от бешамела и диагонално редим корите с леко застъпване. Заливаме с бешамел и после от болонезето, поръсваме с пармезан и отново кори, само че хоризонтално, бешамел, болонезе и пармезан. Завършвам с кори, заливам с бешамела и покриваме с алуминиево фолио.
Печем на 180 градуса за 25-30 минути. Махаме фолиото поръсваме с пармезан или моцарела и запичаме на 260 градуса за около 10 минути или до като се запече. Приятен апетит!