Нужни продукти
1 пакет домашна юфка
4 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 л. прясно мляко
1/2 пакетче масло
1 ванилия
олио
подготовка
30
минути
готвене
30
минути
общо
60
минути
Стъпки
В подмазана с олио тава се разстила юфката, отгоре се нарязва маслото и се запича във фурната, докато се стопи маслото и юфката леко се препече. През това време яйцата се разбиват със захарта, млякото и ванилията. Със сместа се залива юфката и се пече на умерена фурна за около 20-30 мин.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Баницата с юфка е разкошна.По същият начин я приготвям от години.Дори, когато бързам не я запичам предварително.Също става хубава.Моите деца много я обичат.Опитайте.Става бързо и лесно.