Нужни продукти
1 яйце
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода
1 к.л. канела
2 с.л. какао
1 ч.ч. кисело мляко
Глазура:
70 гр. масло
6 с.л. захар
3 с.л. вода
3 с.л. какао
подготовка 45 минути
готвене 20 минути
общо 65 минути
Стъпки

Яйцето се разбива с захарта, добавя се киселото мляко, какаото, канелата, олиото, брашното и върху него се изсипва содата и се обърква.
Пече се в на мазнена тавичка на умерена фурна до зачервяване.
За глазурата: водата се слага да заври, добавя се захарта, маслото и какаото, бърка се до хомогенна смес на слаб огън.
Блата се остава да изстине и се нарязва. Полива се с горещата глазура.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
05.10.2012 г. 13:59 Полезен 2

наистина е много вкусно

dimanad коментира
16.06.2010 г. 13:24 Полезен 11

репцептата е много хубава

Гергана коментира
Подобни рецепти