Негърче
Нужни продукти
1 яйце
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода
1 к.л. канела
2 с.л. какао
1 ч.ч. кисело мляко
Глазура:
70 гр. масло
6 с.л. захар
3 с.л. вода
3 с.л. какао
подготовка
45
минути
готвене
20
минути
общо
65
минути
Стъпки
Яйцето се разбива с захарта, добавя се киселото мляко, какаото, канелата, олиото, брашното и върху него се изсипва содата и се обърква.
Пече се в на мазнена тавичка на умерена фурна до зачервяване.
За глазурата: водата се слага да заври, добавя се захарта, маслото и какаото, бърка се до хомогенна смес на слаб огън.
Блата се остава да изстине и се нарязва. Полива се с горещата глазура.
Mнения на кулинари
добави коментар
16.06.2010 г. 13:24
репцептата е много хубава
Подобни рецепти
наистина е много вкусно