Орехов пай
Нужни продукти
430 гр. маргарин (масло)
300 гр. захар
1 яйце
400 гр. брашно
250 гр. мед
350 гр. орехи
подготовка
60
минути
готвене
35
минути
общо
95
минути
Стъпки
Разбива се с миксер 250 гр. маргарин, после се прибавя 120 гр. захар и продължавате да разбивате, после се прибавя 1 яйце и накрая 400 гр. брашно, като вече брашното се бърка на ръка. Разстила се в тавичка и се пече около 35 мин.. В тенджера се слага 180 гр. маргарин, 180 гр. захар и 250 гр. мед да заврат за 2-3 мин. и се прибавят орехите. Първо се опича блата и след това се залива с ореховата плънка.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти