Нужни продукти
500 гр. спанак
500 гр. оризови спагети
1 връзка зелен лук
1 връзка пресен чесън
2 с.л. песто
10 зелени маслини с бадем
10 черни маслини
сол
черен пипер
лимонов сок
магданоз и джоджен
зехтин
белени слънчогледови семки
подготовка
30
минути
готвене
10
минути
общо
40
минути
Стъпки
Нарязваме зеления лук и пресния чесън наситно, а маслините на колелца.
Измиваме и почистваме спанака. След това го нарязваме на едри ивици.
Задушаваме лука, чесъна и спанака в предварително загрят тиган с зехтин.
Ако разполагате с ленено масло става още по-добре. Овкусяваме със сол и черен пипер.
Приготвяме оризовите спагети, като в гореща вода поставяме спагетите за 2 минути и след това ги отцеждаме. Отцедените спагети прибавяме към сместа от спанак, зелен лук и чесън. Разбъркваме добре.
Накрая след като сме отстранили тигана от котлона прибавяме ситно нарязания магданоз, джоджен и пестото.
На края поръсваме с белените слънчогледови семки. Гарнирайте по свой вкус.
Добър апетит!
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти