Плодова торта II
Аз лично не обръщам тортата, но това е ваш избор :)
Нужни продукти
6 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 пак. бакпулвер
1 1/2 ч.ч. брашно
1/2 пакетче масло (за тавата да се намаже)
1 компот (кайсии, ягоди, зарзалии или праскови)
подготовка
20
минути
готвене
30
минути
общо
50
минути
Стъпки
Разбиват се яйцата със захарта добавя се брашното и бакпулвера. Намазвате тавата с маслото.
Малко преди това трябва да сте изцедили плодовете от водата, но я запазвате за после.
Нареждат се плодовете в тавата и се изсипва получената смес.
Пече се в загрята фурна и се следи с клечка за зъби да не е сурова.
След като се изпече се обръща в поднос и се сиропира с водата от компота, като сте добавили малко вода понеже е малко заради липсата на плодовете.
И задължително трябва тортата да е топла, а сока от компота студен!!!
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти