Може и без орехи
Нужни продукти
200 гр. орехи
1 щипка сода
1 пакетче ванилия
1 пакетче бакпулвер
2 к.ч. олио
3 к.ч. захар
2 ч.ч. брашно
4 яйца
5 ябълки
орехи
канела по избор
подготовка
30
минути
готвене
20
минути
общо
50
минути
Стъпки
Яйцата се слагат в купа и се разбиват добре заедно със захарта. Налива се олиото и отново се разбива.
Ябълките се обелват и се настъргват на ренде. Смесват се с канелата и едро смлените орехови ядки.
Брашното се пресява, разбърква се с бакпулвера и содата, след което към него се добавят разбитите яйца. Накрая се сипват ябълките и се разбърква.
Сместа се разпределя в набрашнена тава. Сладкишът се пече 20 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса. Поднася се студен.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти