Може и без орехи

Нужни продукти
200 гр. орехи
1 щипка сода
1 пакетче ванилия
1 пакетче бакпулвер
2 к.ч. олио
3 к.ч. захар
2 ч.ч. брашно
4 яйца
5 ябълки
орехи
канела по избор
подготовка 30 минути
готвене 20 минути
общо 50 минути
Стъпки

Яйцата се слагат в купа и се разбиват добре заедно със захарта. Налива се олиото и отново се разбива.

Ябълките се обелват и се настъргват на ренде. Смесват се с канелата и едро смлените орехови ядки.

Брашното се пресява, разбърква се с бакпулвера и содата, след което към него се добавят разбитите яйца. Накрая се сипват ябълките и се разбърква.

Сместа се разпределя в набрашнена тава. Сладкишът се пече 20 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса. Поднася се студен.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти