Нужни продукти
8 яйца
2 листчета дафинов лист
морков
глава лук
магданоз
целина
черен пипер(на зърна)
сол
За соса:
2 глави лук
200 мл. бяло вино
3 скилидки чесън
3 с.л. брашно
3 с.л. доматен сос
магданоз
Стъпки

Във вряща подсолена вода се слага дафинов лист, черен пипер, малко магданоз, глава лук, целина, морков на на кръгчета ври 10 минути и се чукват 8 яйца. Като се забулят се изваждат с решетъчна лъжица. Подреждат се в голяма чиния и се заливат със следния сос: В тиган се слагат 5 с.л. олио и се запържват скилидките счукан чесън. Прибавят се 3 с.л. брашно, 200 мл. от бульона на яйцата, нарязан на ситно магданоз, смлян черен пипер бърка се непрекъснато и се добавя 3 с.л. доматено пюре или сос и бялото вино.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
18.03.2013 г. 22:42 Полезен 4

В дълбок тиган, водата трябва да е повече от половината,можете да сложите и 1 ч.л. оцет.Сложете първо ч яйца,като ги извадите, сложете другите.

Любомир Ангелов коментира
01.09.2010 г. 19:23 Полезен 1

Колко горе-долу да е врящата подсолена вода ?

vili коментира
Подобни рецепти