Нужни продукти
300 гр нахут ( може от консерва)
350 гр. риба-скумрия пушена, печена или друга от консерва
1 кутийка царевица
1 голяма глава лук червен
5-6 кисели краставички
1 лимон по голям
6 печени червени чушки консерва
оцет ябълков според вашия вкус
3 супени лъжици зехтин
сол на вкус
магданоз
копър
черен млян пипер
Стъпки

Накиснете нахут с топла вода за 3-4 часа преди варене да постои. След това го варите, така ще се свари по - бързо, но да внимавате да не го разварите много. След като се свари го охлаждате и го слагате в дълбока купа за салата,нарязвате рибата и я почиствате от кокалите и кожата, слагате я в купата,нарязвате всичко останало, изсипвате и царевицата и всичко останало, по желание слагате и 3-4 скилидки чесън или 3-4 стръка зелен чесън, нарязвате на тънки резенчета лимона с кората слагате го и него, слагате и подправките ситно нарязани и овкусявате със зехтин, оцет и сол на вкус. МНОГО ВЪРВИ ТАЗИ САЛАТА СЪС ВОДКА ИЛИ С ДОМАШНА ХУБАВА РАКИЯ да ви е вкусна

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
15.04.2010 г. 23:00 Полезен 2

Салатата е невероятна,два дни един след друг си я правим(наистина пие здраво водка и ракия, а също така много МАСТИКА). Браво на Ели, от голями чревоугодници!!!

Драгомир и Виктория Маркова коментира
Подобни рецепти