Тази салата се залива със сметаната непосредствено преди сервиране, защото марулята много бързо увяхва.
Нужни продукти
1 к.ч. обелени запечени ядки (фъстъци, бадеми)
1 вр. репички
1 маруля
1 вр. пресен лук (може и 1/2 вр.)
1-2 краставици
2 сварени яйца
1 малка кофичка заквасена сметана
сол на вкус
подготовка
15
минути
готвене
10
минути
общо
25
минути
Стъпки
Репичките, марулята, лука, краставиците се нарязват и се слагат в купа. Белтъците се нарязват и се прибавят към зеленчуците, посолява се. Жълтъците се стриват и се смесват със сметаната, посолява се, разбърква се и се заливат заленчуците.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти