Шоколадов пастет
Нужни продукти
200 мл прясно мляко
250 гр захар
90 гр какао
125 гр краве масло
4 яйца
80 гр смлени орехи
120 гр брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
подготовка
40
минути
готвене
40
минути
общо
80
минути
Стъпки
Млякото, захарта, какаото и маслото се сваряват.
Сместа се разделя на 2 части: едната да е по-голяма. След като изстине, по-голямата част се прибавя към разбитите яйца, смлените орехи, ванилията, бакпулвера и брашното.
Разбърква се добре и се изсипва в тава намазана предварително с масло и поръсена с брашно.
Пече се в умерена фурна. След като изстине се залива с останалата част от шоколадовата смес. Отгоре се поръсва с настърган шоколад.
струва си да го опитате....
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти