Нужни продукти
- 1 1/2 ч.ч. грис
- 1/2 ч.ч. олио
- 3 ч.ч. прясно мляко
- 1 1/2 ч.ч. захар
- 6 с.л. какао и една ванилия
- течен шоколад
подготовка 30 минути
готвене 30 минути
общо 60 минути
Стъпки

Загрява се олиото и в него се запържва гриса до леко златист цвят. Млякото затопля и подслажда със захарта.
Към гриса се добавя внимателно млякото и се бърка още малко на котлона. Половината от получената смес, заедно с една ванилия, се слага в тавичка, а другата половина се обърква с какаото и се сипва отгоре. Заглажда се хубаво и се украсява с течен шоколад.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
02.11.2011 г. 12:24 Полезен 7

Много е хубаво вчера го пробвах само че сложих 2с.л. и половина какао че ме беше страх да не стане горчиво и 2 ванилии стана прекрасно

terrytoo коментира
27.02.2011 г. 19:56 Полезен 10

много е xубаво

elena коментира
Подобни рецепти