Сладкишът на свекървата
Нужни продукти
6 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
за сиропа:
1 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
125 гр краве масло
2-3 с.л. какао
2 с.л. ром (коняк)
подготовка
50
минути
готвене
30
минути
общо
80
минути
Стъпки
Белтъците се разбиват със захарта , след това се прибавят разбитите с малко захар жълтъци.
Към тази смес се прибавя брашното смесено с бакпулвера и ванилията, бърка се леко.
Изпича се на умерена фурна 180-200 градуса.
След като изстине се залива със сиропа, като предварително надупчваме блата с дървено шишче, за да попие.
Сиропа се приготвя, като се слага водата със захарта да заври, прибавяме 1 пак кр. масло, след като се разтопи прибавяме какаото и рома и махаме от огъня, докато бъркаме.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
НА свекървата значи вкусно звучи