Сладкото нещо на Гери
Разбиваме 5-те белтъка на сняг. Разбиваме в друг съд, (по възможност пластмасова купа или голяма кана, само да не е метален съд) жълтъците с 1 ч.ч. захар и ванилията, докато не започне да образува мехурчета.
След това прибавяме разбитите на сняг белтъци и с дървена лъжица, бъркайки само в една посока и леко ги смесваме със жълтъците.
Пресяваме чашата брашно (не е задължително) и отново леко бъркайки в една посока с дървената лъжица добавяме и брашното. Изпичаме сместа в загрята фурна за около 35-40 мин. на 180-200 градуса.
През това време разтапяме маслото на котлона, добавяме захарта, какаото, млякото и ванилията, като непрестанно бъркаме, докато заври.
Махаме от котлона и чакаме да изстине.
Когато блатът е готов и напълно изстинал, нарязваме на парчета и заливаме с глазурата.
По желание се поръсва със захарни пръчици, коксови стърготини или каквото ви е по вкуса.
Да ви е сладко!
Тази рецепта е много далеч от &яуот;Негърчето&яуот;, а чисто и просто пандишпан залят с шоколадова глазура, и тъй като вкъщи всички го наричаха: &яуот;Сладкото нещо&яуот;, реших да му дам това име за публикация.Не претендирам, че рецептата е моя.Сигурна съм, че много домакини са правили подобни без да четат каквито и да е било рецепти, стига им само малко въображение!Просто реших да я споделя, защото е бързо и много вкусно!
Това е класическа рецепта за сладкиш &яуот;Негърче&яуот; и Герито няма нищо общо с тази рецепта, освен да я е прочела от някъде .
тази рецепта съм я правила сто пъти и всичките са били успешни и много вкусни
ще я пробвам : )