Нужни продукти
5 яйца
1 ч.ч. захар на пясък
1 к.ч. нишесте
2 с.л. какао
2 кофички сметана
1 ч.ч. пудра захар за сметаната
подготовка 40 минути
готвене 20 минути
общо 60 минути
Стъпки

Жълтъците се разбиват с половината захар, с останалата захар се разбиват и белтъците, смесват се и добавяме по-малко нишестето и какаото.
Пече се в намазана тава в съвсем слаба фурна, 45 мин..
Изважда се от фурната и като изстине, разделя се на два блата. Сметаната се разбива със захарта и с този крем се намазва тортата в средата, отстрани и отгоре.
Може да се украси със сладко от вишни или портокали.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
28.06.2012 г. 11:05 Полезен 0

а нишестето къде се слага???

lio1 коментира
28.06.2012 г. 11:03 Полезен 1

а с какаото какво се прави не разбрах???и от какво се прави плата само от захарта и яйцата ли???

lio1 коментира
18.09.2010 г. 15:22 Полезен 5

мн добре и е мн вкусна благодаря ви за рецептата

Svetoslav коментира
Подобни рецепти