Свежият сос се добавя като гарнитура към: печени свински или пилешки пържоли, риба, пържени яйца, уши на скара, пил. дреболия, панирани хапки, зелена салата с репички и др.

Нужни продукти
1 кофичка кисело мляко
100 гр. горчица
магданоз /количеството е по избор/
1 голям морков
няколко капки лимон
2-3 щипки сол
подготовка 10 минути
готвене - - минути
общо 10 минути
Стъпки

Изсипва се в съд, киселото мляко, добавя се горчицата. Нарязва се на ситно магданоза и се настъргва на ренде моркова. И двете се добавят към сместа. Накрая се изтисква сокът на половин лимон във готовия вече сос и се подправя със сол на вкус.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти