Тирамису {2}
Нужни продукти
500 гр. сирене Маскарпоне
200 гр. бишкоти
4 яйца
7-8 с.л. захар
100 гр. коняк
2 ч.ч. варено кафе
подготовка
40
минути
готвене
420
минути
общо
460
минути
Стъпки
Жълтъците се отделят от белтъците и се разбиват със захарта до побеляване.
С дървена лъжица се прибавя сиренето и се смесва добре с разбитите жълтъци.
Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с получения крем от жълтъците и сиренето.
Кафето и коняка се смесват.
В тях се потапят бишкотите, след което се подреждат в тава. Отгоре се намазват със слой от крема, слага се втори ред бишкоти и отново се покрива с крем отгоре се поръсва обилно с какао, покрива се с фолио.
Оставя да се охлади 7-8 часа в хладилника
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти