Торта таралеж
Да ви е сладко.
Нужни продукти
1. за тестото:
2 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
2 пак. обикновени бисквити
счукани орехови ядки
1 непълна ч.ч. пудра захар
2. за заливка:
1 натурален шоколад
50 гр. сурови бадемови ядки
подготовка
30
минути
готвене
740
минути
общо
770
минути
Стъпки
От изброените продукти (1) се прави т. нар. тесто, като всички те се объркват до получаване на хомогенна смес.
В правоъгълна чиния се оформя тялото на таралежа.
На водна баня се разтопява шоколадът и с него се залива “таралежът”.
Бадемите се разполовяват на 2 и се запичат в тиган с малко олио. Набождат се, след като сме залели с шоколада.
За очи и носле използвайте бонбони Бони-Бон.
Сладкишът трябва да престои поне 12 часа в хладилник преди сервиране.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти