Нужни продукти за пазаруване

200 гр ориз
2 пилешки бутчета
2 пилешки бульончета
1 глава или 3-4 стръка лук
сол и черен пипер на вкус
300 гр кисело мляко
5-6 скилиди чесън
1 с.л. майонеза
олио
Нужно Време
подготовка 45 минути
готвене 45 минути
общо 90 минути

Стъпки

В нагрятото олио се запържва ориза докато придобие бял тебеширен цвят. След това се изсипва лука и той се запържва. Налива се 400 мл вода и двете бульончета. Ври докато поеме водата.
Бутчетата се запържват отделно до зачервяване. В тава се изсипва приготвения ориз, бутчетата и още 400 мл вода. Пече се на фурна на около 180 градуса. Като поизстине се обезкостява месото и се накъсва или накълцва на ситно, омесва се с ориза.
От киселото мляко, майонезата и счукания чесън се приготвя сос, който се овкусява с черен пипер и сол. Сервира се топло и полято със соса.
Добър апетит!

Mнения на кулинари

добви коментар