Нужни продукти за пазаруване

500 гр. кайма
1 яйце
1 филия бял хляб
1 глава лук
черен пипер
чубрица
1 кг. картофи
1 ч.ч. бира
2 твърдо сверени яйца
1 морков
1 кисела краставичка
150 гр. кашкавал
олио
сол
Нужно Време
подготовка 30 минути
готвене 60 минути
общо 90 минути

Стъпки

Каймата се омесва с настъргания лук, натопената във вода и изстискана филия хляб, яйцето, черния пипер и чубрицата. Разстила се върху найлонов плик в правоъгълна форма.
Настъргва се половината кашкавал върху цялата кайма, в единия край нареждаме по дължина нарязаното на четвъртини яйце, нарязания на пръчици морков и кисела краставичка, завиваме на руло и внимателно прехвърляме в тавичка. Слагаме го в средата наръсваме с останалия кашкавал.
Отстрани слагаме нарязаните, като за пържене картофи, поръсваме ги с черен пипер поръсваме с олио и заливаме с бирата и 1 ч.ч. вода да покрие картофите и сол. Печем на умерена фурна до зачервяване на рулото и омекване на картофите.

Mнения на кулинари

добви коментар

kristabel194 коментира

13.12.2011 г. 10:39 Полезен 9

Много вкусно- все така ще си го правя :-). Поздравления за добрата рецепта.

Vasil Jekov коментира

23.03.2011 г. 14:28 Полезен 4

Nadiavam se da stane,sga e po4vam