Баклава Мими
Нужни продукти
1 пакет кори за баница
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. смлени орехи
1 бакпулвер
1/2 пакетче канела
1 ч.ч. олио
за сиропа:
4 ч.ч. вода
2 ч.ч. захар
ванилия
подготовка
30
минути
готвене
45
минути
общо
75
минути
Стъпки
Половината от корите се нареждат в намазнена тава и се запичат леко.
Изваждат се и върху тях се разстила пълнежа: Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, добавят се брашното, канелата, бакпулвера и орехите, като бъркате леко.
Нареждат се върху тях останалите кори и се нарязва на парчета. Залива се с 1 ч.ч., врящо олио и се запича. Оставя се да изстине. Залива се със сироп от 4 ч.ч. вода, 2 ч.ч. захар и ванилия.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Тази рецепта я правя от доста год.и всичко слагам сурово без предварително запичане и пак става вкусно.Ще пробвам и този вариант,за да видя кой е по-сполучлив