това е рецепта на Жак Пепен
Нужни продукти
4 банана
1 с.л. масло
1 ч.ч. захар
3-4 с.л. ром
подготовка
15
минути
готвене
10
минути
общо
25
минути
Стъпки
Изсипете захарта в тиган, добавете 2 супени лъжици вода, за да се навлажни захарта и постепенно да се карамелизира. Нарежете бананите на шайби и ги пуснете в карамелизираната захар. Щом и бананите се карамелизират, добавете рома. Когато ромът леко се загрее - фламбирайте. Накрая добавете маслото.
Сервирайте бананите самостоятелно или в комбинация със сладолед, палачинки или предпочитан сладкиш.
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Ако се добавят щипка две индийско орехче преди рома ще предаде на бананите една лека тръпчивина на така сладките банани. Според мен в баланса е истината ;)