ЗА рецептата

това е рецепта на Жак Пепен

Нужни продукти
4 банана
1 с.л. масло
1 ч.ч. захар
3-4 с.л. ром
Нужно Време
подготовка 15 минути
готвене 10 минути
общо 25 минути
Стъпки

Изсипете захарта в тиган, добавете 2 супени лъжици вода, за да се навлажни захарта и постепенно да се карамелизира. Нарежете бананите на шайби и ги пуснете в карамелизираната захар. Щом и бананите се карамелизират, добавете рома. Когато ромът леко се загрее - фламбирайте. Накрая добавете маслото.
Сервирайте бананите самостоятелно или в комбинация със сладолед, палачинки или предпочитан сладкиш.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
04.08.2010 г. 23:19 Полезен 6

Ако се добавят щипка две индийско орехче преди рома ще предаде на бананите една лека тръпчивина на така сладките банани. Според мен в баланса е истината ;)

Йордан Димов Кръстев коментира
Подобни рецепти