Бисквитена торта с домашен крем
Нужни продукти
1 пакетче бисквити по тънки по-възможност
1,5 л. мляко
7 с.л. пресято брашно
300 гр. захар
100 гр. масло
100 гр. шоколад
подготовка
45
минути
готвене
320
минути
общо
365
минути
Стъпки
Слагаме млякото до кипне на котлона подслаждаме го на вкус и изваждаме половин литър от него за потапянето но бисквитите. В останалия врящ литър добавяме, кашата образувана от брашното и вода при непрекъснато бъркане, след сгъстяване изваждаме от котлона и добавяме шоколада и маслото.
Потапяме бисквитите в горещото заделено мляко и ги редим в тава отгоре слагаме крем и така редим до изчерпване на продуктите. Украсяваме и я оставяме да престои за 5 чаша на хладно. ДА ВИ Е СЛАДКО!
Mнения на кулинари
добави коментар
01.02.2013 г. 15:22
Много по-фин ще стане кремът, ако вместо брашно се използва царевично нишесте и се добавят ч жълтъка. Крем с брашно не бих направила. Освен това сте пропуснали да посочите какво правите със захарта.
Подобни рецепти
Благодаря за коментара! В процеса на кипене на млякото, захарта се добавя и се разбърква до разтваряне преди да се отдели половин литър за потапянето на бисквитите. Извинявам се за липсата на тази информация в рецептата! Важно е и захарта да бъде напълно разтворена преди да се добави кашата от брашно и вода към врящото мляко. Вашата препоръка за използване на царевично нишесте и яйчени жълтъци също е отличен вариант за по-фин крем. Благодарим за споделянето на тази идея!