
Бисквитена торта с домашен крем
Нужни продукти
1 пакетче бисквити по тънки по-възможност
1,5 л. мляко
7 с.л. пресято брашно
300 гр. захар
100 гр. масло
100 гр. шоколад
Нужно Време
подготовка
45
минути
готвене
320
минути
общо
365
минути
Стъпки
Слагаме млякото до кипне на котлона подслаждаме го на вкус и изваждаме половин литър от него за потапянето но бисквитите. В останалия врящ литър добавяме, кашата образувана от брашното и вода при непрекъснато бъркане, след сгъстяване изваждаме от котлона и добавяме шоколада и маслото.
Потапяме бисквитите в горещото заделено мляко и ги редим в тава отгоре слагаме крем и така редим до изчерпване на продуктите. Украсяваме и я оставяме да престои за 5 чаша на хладно. ДА ВИ Е СЛАДКО!
Mнения на кулинари
добави коментар
Подобни рецепти
Много по-фин ще стане кремът, ако вместо брашно се използва царевично нишесте и се добавят ч жълтъка. Крем с брашно не бих направила. Освен това сте пропуснали да посочите какво правите със захарта.