Нужни продукти
250 гр масло
300 гр брашно
3 жълтъка
1 с.л. лимонов сок
50 гр кисело мляко
50 гр пудра захар
щипка сол
1/2 ч.ч. захар
1 бурканче мармалад
1 яйце за намазване
100 гр бадеми или други ядки
подготовка 90 минути
готвене 40 минути
общо 130 минути
Стъпки

Половината масло се разбива със захарта, добавят се жълтъците, млякото, лимоновия сок и брашното. Замесва се тесто и се разточва леко, намазва се с омекнало масло и се прегъва. Престоява в хладилника 15 мин., отново се разточва намазва с масло, прегъва се и се оставя в хладилника. Това се повтаря няколко пъти докато се свърши маслото. Точи се кора с дебелина 6-7 мм и се нарязва на квадрати. В средата се слага малко мармалад. Краищата се се прегъват, забождат се в средата с бадем, мажат се с яйце и се пекът в умерена фурна до зачервяване. Топли се поръсват с пудра захар.

сготвих
Mнения на кулинари
добави коментар
06.12.2010 г. 20:27 Полезен 0

ами да моjе да се каjе че е вкусно ам : трябва да се преведе на друг език че хората .......:x:x:X:д

taina. коментира
Подобни рецепти